Kako prenose Nezavisne novine, Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, rekao je danas na konferenciji da su zaposleni radnici ove zdravstvene ustanove ogorčeni dezinformacijama o UKC-u koja se pojavila u javnosti.

Potvrđeno da je zaraženo 50 radnika UKC-a RS, direktor Džajić smatra da su lažne informacije uznemirile građane
FOTO: Ilustracije

„Gnusne lazi su se pojavile na pojedinim portalima, pa je stanovništvo juče bilo uznemireno. Lično sam imao preko 200 poziva sa pitanjima građana da li mogu doći po svoje najmilije koji su otpušteni kućama“, rekao je Đajić.

Istakao je da na UKC-u imaju pola miliona maski, 900.000 rukavica i 5.000 zaštitnih odijela.

„Na UKC-u imamo oko 3.000 zaposlenih a oko 50 zaraženih. To nam pokazuje da imamo manje od 2 odsto zaraženih radnika, što je ispod prosjeka mnogih svjetskih centara“, isatkao je Đajić i dodao da svi zaraženi imaju tretman po svjetskim standardima.

Direktoru Đajiću je 50 zaraženih njegovih uposlenika ispod prosjeka i razlog da se korisnici ove zdravstvene ustanove ne brinu. Poređenja radi UKC Tuzla više od 15 dana nema nijednog zaraženog korona virusom, UKC Sarajevo ima manje daleko manje zaraženih, iako je UKC daleko veći od banjalučkog.

Ukoliko se sada uzme podatak da je 50 slučajeva potvrđeno, a uz to i ne postojanje informacije da li su svi uposleni UKC-a testirani, ispadne da bi trebalo biti 300 uposlenika UKC-a RS zaraženo, pa da imamo razloga za brigu.

Ovakav odnos vodećih ljudi u ovoj pandemiji najbolje govori o stanju u kojem se ovo društvo na području cijele BiH nalazi.

(Zvornicki.ba/Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *