Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo u Zvorniku testiraće 50 studenata dnevno na virus korona. Cilj je da svi studenti iz Zvornika koji se vraćaju na fakultete u inostranstvo, a kojih je do sada 300 prijavljenih, dobiju potvrdu o urađenom nalazu.

Povećan broj studenata za dnevno testiranje u Zvorniku, bez kazni za nošenje maski, ukinuta obaveza za rukavice...

Prema najnovijem Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije građani više nisu obavezni da nose rukavice u zatvorenom prostoru, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno. U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da iste pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je do danas uzela 289 briseva od čega su 284 negativna, četiri pozitivna i rezultati se čekaju za jednu osobu. U kućnoj izlolaciji na području grada Zvornika nalazi se 328 lica, a propisani period istekao je za 1.283 osobe.

U proteklom danu tri patrole Komunalne policije sprovele su 60 kontrola lica u kućnoj izolaciji, od kojih je 59 osoba bilo uredno prisutno, dok jedna nije zatečena na svojoj adresi.

Policijski čas nije poštovalo jedno lice, a ostale mjere zabrane nisu kršene. Na graničnim prelazima zabilježeno je 2.505 prelazaka, na ulazu u BiH 1.261, a na izlazu 1.244.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

Prenijeli smo saopštene u potpunosti koje je danas iz gradskog štaba za vanredne situacije u Zvorniku.

(Zvornicki.ba)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *