Požar kod Skelana gasili vatrogasci iz Srbije uz pomoć graničnih policajaca i komšija u mjestu Crvica (FOTO)

U srebreničkom selu Crvica, na lijevoj obali rijeke Drine ispod Skelana, sinoć se zapalio odžak na montažnoj drvenoj kućici u kojoj živi 71-godišnja starica Živka Milanović.

On je pozvao vatrogasce iz ovog osam kilometara udaljenog grada koji su odmah pritekli u pomoć u gašenju požara, dok su pripadnici iz vatrogasne jedinice iz 50 kilometara udaljene Srebrenice stigli nešto kasnije.

Iz Policijske uprave Zvornik su o požaru prethodne noći saopštili:

Staničnom odjeljenju policije Skelani 21.01.2024. godine oko 19,50 časova, prijavljen je požar u mjestu Crvica, opština Srebrenica na kući lica Ž.M. iz Srebrenice. Na lice mjesta su upućeni pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica i policijski službenici SOP Skelani. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica su lokalizovali požar. Povrijeđenih lica nije bilo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Područna kancelarija Srebrenica koji je naložio dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama, saopšteno je iz PU Zvornik.

Požar u selu Crvica u Bosni i Hercegovini ugasili vatrogasci iz Srbije. U pomoć su priskočili i pripadnici Granične policije BiH koji su krenuli na svoje radno mjesto.Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su večeras pri polasku na posao u Skelane vidjeli požar na jednoj od vikendica te su spasili stariju ženu iz vatre.

Kako su za Klix kazali nezvanično iz Granične policije BiH, dvojica službenika Jedinice Zvornik Edin Šabanović i Milisav Nikolić su večeras krenuli u smjenu kada su primijetili požar u mjestu Crvica na području Srebrenice.

Oni su odmah pritekli u pomoć kako bi požar bio lokalizovan, a brzom reakcijom i nesebičnim zalaganjem, uspjeli su i spasiti stariju ženu iz vatre.

Spašena žena je dobro i nema povreda opasnih po život.

Starici, koja je u vatrenoj stihiji ostala bez svega što je imala, ukazana je prva pomoć u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti i obezbijeđen joj je nužni, privremeni smještaj.

N1

Ova starica je već nekoliko godina unazad često dolazila na sjednice SO Srebrenica odakle je bila izbacivana jer je glasno tražila da se obrati odbornicima što joj nikad nije udovoljeno.

Prema riječima Dragića Glišića, koji je i sam odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica, ona je navodno tražila najprije pomoć oko završetka kuće, za koju je dio materijala imala nabavljen. Zatim je tražila da joj se dodijeli devastirani stan u Skelanaima i pomogne u adaptaciji što joj takođe nije omogućeno.

N1

Drvenu kućicu koja je večeras izgorjela dobila ja kao pomoć za privremeni smještaj u donaciji austrijske humanitarne organizacije Bauern helfen Bauern (BHB).

“Opština i dalje opstruiše i ne može ili ne želi da njoj da pomogne oko završetka kuće ili stana u Skelanima koji već postoji, a može da se adaptira i opremi. Nakon ovog očekujemo brzu i operativniju podršku Opštine, a mi u Centru za socijalni rad smo preko resornog ministarstva obezbedili sredstva za tu namjenu”, kazao je Glišić.

Klikom na LINK OVDJE možete pogledati i kako je izgledala borba sinoć sa vatrenom stihijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *