s

Ogroman požar izbio je prije dva dana u blizini zvorničkog naselja Jusići koje se nalazi na samoj entitetskoj liniji koja administrativno razdvaja općinu sapna i grad Zvornik. Zbog teško pristupačnog terena požar nije gašen, ali i zbog opasnosti od mina koje se nalaze na ovom području, vatrogasci nisu intervenisali. Pojava požara na ovom dijelu Zvornika dosta je česta, prije sedam dana požar je na ovoj lokaciji unuštio nekoliko kvadratnih kilometara šume, a jučerašnji je uništio daleko veću površinu.

Vjetar koji je puhao prethodnog dana dodatno je rasplamsao šumski požar tako da je u popodnevnim časovima vatra došla u blizinu kuća u naselju Jusići i pomoćnih objekata. Zvornički vatrogasci su prethodnog dana pokušavali da zaustave i lokalizuju požar kako ne bi zahvatio porodične domove u Jusićima, a pridružila im se i omladina ovog mjesta kako bi odbranili svoje domove.

Nakon zalaska sunca došlo je i do niza eksplozija izazvanih požarom koji je zavadio neko od minskih polja koja se nalaze na ovom dijelu teritorija Zvornika.

Nije bilo povrijeđenih, a nakon što su vatrogasci zaustavili širenje vatre, kiša je ugasila požar.

Ogromna je šteta ne pravtnim šumama ljudi iz Malešića, Jusića i Vitinice koje je jučerašnji požar naprosto progutao.

Požar na granici Zvornika i Sapne aktivirao eksplozije četiri mine u blizini zvorničkog naselja (FOTO)

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *