Nakon opasnosti za porodične kuće u Konjević Polju koju su donijeli požari prije nekoliko dana, novi požar ponovo je primijećen na ulazu Konjević Polje. Na terenu se nalaze pripadnici bratunačke vatrogasno-spasilačke  jedinice, kao i pripadnici Civilne zaštite iz Konjević Polja.

Iz TVSJ Bratunac ranije su saopštili da je požar već evidentiran na drugom kraju Bratunca u Krasanpolju, a u saopštenju su navodi:

Od jutros je primetno ponovno aktiviranje šumskog požara u naselju Krasanpolje opština Bratunac. Nakon izlaska ekipe TVSJ na teren, utvrđeno je da se radi o zaostalim nagorelim stablima, koja mogu da u unutrašnjosti debla tinjaju duži vremenski period (do nekoliko dana).

Požari ponovo aktivirani na području Bratunca, vatra buknula na ulazu u Konjević Polje iz pravca Zvornika (FOTO)

Nakon čega, usled oštećenja stabla, dolazi do pada, pri čemu se od rasutog žara pojavljuje novo nekontrolisano gorenje. Takvi slučajevi su neizbežna pojava na područjuma koju su bila zahvaćenja požarom u narednim danima.

Požari ponovo aktivirani na području Bratunca, vatra buknula na ulazu u Konjević Polje iz pravca Zvornika (FOTO)

Apelujemo i molimo stanovništvo da svaki uočen požar dojave vatrogasno-spasilačkoj jedinici Bratunac ili stanici policije Bratunac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *