Poziv u kadetsku reprezntaciju BiH dobila trojica prvotimaca RK "Drina"

Mladi rukometaši zvorničke “Drine” Nikola Bašić rođen 2006.godine, Amel Mulavdić rođen 2007.godine i Aden Lugavić rođen 2007.godine koji ove sezone igraju na posudbi iz živničkog Konjiha dobili su poziv kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nikola Bašić igra na poziciji lijevog beka, rođen u Zvorniku i prije nekoliko godina je skautiran od RK “Konjuh” Živinice, a ove sezone je jedan od nosilaca igre RK “Drina”, kao i Amel Mulavdić koji je prvi golman RK “Drine”, ali je prošao sve selekcije u Konjuhu. Veliki doprinos u ovoj sezoni igri Drine doprinijeo je i Aden Lugavić koji igra na poziciji srednjeg beka, a koji se takođe nalazi na posudbi u Drini. Uz mlade igrače iz Zvornika, “Drina” je ove sezone ubjedljivo najmlađi tim Prve M:tel lige, može se reći da rezultati trpe najviše zbog iskustva jer je igra bila na visokom nivou i dosta lepršava, ali je nekoliko utakmica presudilo iskustvo.

Nagrada za hrabru igru “Drine” i odluku Uprave da se prilika prepusti mladim snagama, stigla je u vidu poziva četvorici mladih igrača Drine, trojici za kadetsku selekciju i Ognjen Markanović koji je standardni član juniorske selekcije.

Ognjen je ponio i laskavu titulu najboljeg strijelca jesenjeg dijela prvenstva na kojem se našao zahvljujući tome što je uspio postići 105 golova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *