U Bosni i Hercegovini je aktivan program Evropske unije Erasmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs). Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim mladim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja i upoznavanju novih tržišta, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika.

Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine iskustva u upravljanju svojim preduzećem i koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom.

Ovaj program takođe nudi priliku mladim preduzetnicima (i onima koji žele da to postanu) iz BiH da putuju u zemlje regiona i Evropske unije i tamo sarađuju, uče i stiču iskustva od preduzetnika koji uspješno vode svoja preduzeća. Troškovi mladih preduzetnika su pokriveni od strane programa Erasmus za mlade preduzetnike, a posjete se obavljaju u skladu sa trenutno važećim KOVID-19 mjerama.

EDA – Agencija za razvoj preduzeća je kontakt tačka ERASMUS programa. U bazi podataka programa registrovano je više od 6.600 preduzetnika domaćina i 11.600 mladih preduzetnika iz 50 država, a do sada je uspješno realizovano oko 9.400 posjeta.

Više informacija o programu i načinu prijave je raspoloživo na interent stranici Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima:

•           ЕYЕ – најважније информације

•           ЕYЕ – за предузетнике домаћине

•           ЕYЕ – за нове предузетнике

Za detaljnije informacije o učešću u programu Erasmus za mlade preduzetnike, možete kontaktirati Agenciju za razvoj preduzeća Eda, putem imejla [email protected] ili telefona 051/300-241.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *