U Srbiji se očekuje najduži policijski čas u istoriji ove zemlje, a koji će prema najavam trajati od 30. aprila do 4.maja kako bi se nastavila borba protiv korona virusa u ovoj zemlji. Ipak pored restriktivnih mjera, najavljena su i popuštanja izrečenih zabrana. U nastavku pročitajte planove Vlade Srbije za naredni period:

Poznat raspored popuštanja izrečenih zabrana u Srbiji, zbog prvomajskih praznika usljedit će najduži policijski čas

Doktori koji su deo kriznog štaba poslednjih dana su više puta naglašavali da je virus “oslabio” i da je u skladu sa tim moguće dodatno popuštanje mera. Neke najave već postoje i okvirni datumi su određeni.

Već od danas, 27. aprila, najavljeno je da će biti dozvoljen rad zatvorenim pijacama, frizerskim i kozmetičkim salonima, fitnes centrima i teretanama, ali uz korišćenje propisane opreme.

Od 1. maja bi trebalo da bude makar delimično vraćen avio-saobraćaj, mada će se mali broj ljudi odlučiti da putuje u inostranstvo.

Mnogo je važniji put do posla, a to bi, prema najavama trebalo da bude olakšano od 4. maja kada će smanjenim intenzitetom biti organizovan javni gradski prevoz.

Predsednik Vučić je rekao da će biti neophodno nošenje maski kako bi prevoz mogao da bude korišćen.

Na kraju, od 3. do 10. maja planirano je otvaranje ugostiteljskih objekata.

Postoje i određena pravila i smernice koje neće biti promenjene i o kojima ćemo i dalje morati da vodimo računa.
Predsednik Srbije naglasio je više puta da će, ukoliko dođe do pogoršanja, sve relaksirane mere ubrzo biti vraćene na staro.

Vlada Srbije dala je predlog Skupštini Srbije po pitanju novih mera koje će biti uvedene za penzionere i za prvomajske praznike.

Naime, kako se saznaje, građani stariji od 65 godina, moći će od ponedeljka, 27. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći. Takođe, penzioneri će moći da se prošetaju do šesto metara od mesta na kom stanuju.

Takođe, novom merom Vlade Srbije predviđeno je da će prodavnice za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Jedna od mera tiče se i prvomajskih praznika, te je zbog situacije sa korona virusom u Srbiji Vlada Srbije usvojila odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

(nedeljnik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *