Poznato vrijeme dženaze i posljednjeg ispraćaja prerano preminulog Amela Pašića

Poznato je vrijeme dženaze i posljednjeg ispraćaja prerano preminulog Amela Pašića iz Diviča kod Zvornika. Jučerašnja tužna vijest da je hrabro i plemenito srce Amela Pašića zvanog Poća prestalo da kuca i da je ova dobra duša zauvijek napustila ovaj svijet rastužila je cijeli Zvornik i regiju. Amel je imao 37 godina, a posljednje dvije godine borio se sa opakom bolesti karcinoma koji mu je prvo prouzrokovao amputaciju noge do koljena. Nakon dvije godine borbe protiv opake bolesti posljednjih sedmica stanje se naglo pogoršalo.

Preminuo Amel Pašić iz Diviča, tuga u cijelom Zvorniku (VIDEO)
DIVIČ 04.09. 2022.g.

Amel Pašić ostatć će upamćen kao omiljeni lik u svakom društvu u kojem bi se pojavio, uvijek vedrog i veselog duga spremnog za dobro druženje i veliki jaran svima koje je poznavao. Dugo godina igrao je u dresu FK ”Mladost” Divič gdje je ostavio dubok trag, a bio je jedan od glavnih inicijatora da se Klub ponovo pokrene i oživi.

Amel Pašić uživao je u svim sportskim nadmetanjima, pored fudbala, često se takmičio i u kajak kanu takmičenjima na mirnim vodama za divički Kajak kanu klub Drina. Pored ova dva kluba Pašić je igrao i u drugim fudbalskim klubovima širom Zvornika i regije.


Nažalost nešto prije početka prvenstva Amelu je dijagnosticirana opaka bolest i usljedila je prva operacija i amputacija.

Kao i svaki pravi Divičanac uživao je u ribolovu i prirodnim ljepotama.

Poznato vrijeme dženaze i posljednjeg ispraćaja prerano preminulog Amela Pašića

Portal Zvornicki ba ovim putum upućuje iskreno saučešće porodici Pašić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *