Još jedan pozorišni spektakl biće večeras izveden za zvorničku publiku i to onu najmlađu. Predstava u kojoj je učešće uzeo i Podrinjac Samir Karić svoje prvo izvođenje u Zvorniku imat će večeras od 18sati, a ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Pozorišni spektakl za najmlađe večeras u Zvorniku "Bosanska bajka"
Od 18 sati, ulaz slobodan

Pozorišna predstava „Bosanska bajka“ večeras u Zvorniku

Pozorišna predstava za djecu „Bosanska bajka“ koja je rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra u Tuzli i u režiji Nedima Malkočevića, večeras, 24. avgusta, u 18 sati, bit će izvedena u Domu omladine u Zvorniku.

Predstava je do sada izvedena 13 puta u Tuzli, Živinicama, Maglaju, Kotor Varošu, Janji i Osmacima, a večeras će biti izvedena u okviru Kulturno – vjerske manifestacije „Kušlat 2017“, koja se organizuje u Zvorniku.
„Bosanka bajka“ se izvodi pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a radi se o jedinstvenom projektu podrške povratničkoj populaciji. Kako je ranije rečeno, cilj je da se djeca kroz pozorišnu umjetnost upoznaju sa vrijednostima i ljepotama njihove domovine, te da se i ovoj populaciji pruže kvalitetni i vrhunski kulturni sadržaji.

Pozorišni spektakl za najmlađe večeras u Zvorniku "Bosanska bajka"

Bosanska bajka govori o troje prijatelja, koji nakon otvaranja čarobne knjige u muzeju ostanu začarani. Kako bi se oslobodili, oni moraju pronaći ključ tajne zvane Bosna. U svojoj pustolovini, Damir, Maja i Dino upoznaju vilu sa Majevice koja ih uči o sevdalinci, ribara iz Krajine koji ih uči o starim bosanskim riječima, te dolaze do Vlašića, gdje uče o tradicionalnim bosanskim jelima. Kroz predstavu su prikazane bosanske prirodne ljepote i stećci, koji pomažu prijateljima da pronađu tajni bosanski ključ.

U predstavi igraju Feđa Zahirović, Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić.
Scenografiju je radio Hari Ejubović, tekstove pjesama je pisao Samir Karić, muziku za pjesmu “Domovina” je komponovala Mirela Ibrahimović Mehanović, svjetlo majtor je Husein Ahmetašević, dok je ton majstor Ademir Omerćehajić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *