Pravilo od tri minute koje je ključno za sticanje povjerenja djeteta
Psihologinja Nataliya Sirotich otkirla je pravilo od tri minute koje je ključno za sticanje povjerenje djeteta. Ukoliko ovo počnete primjenjivati, možete biti sigurni da će vam ono vjerovati i kada odraste.
Naime, poenta je u tome da se s djetetom svaki dan susretnete kao da se dugo niste vidjeli, čak i ako se niste vidjeli samo nekoliko minuta jer ste bili u prodavnici. Važno je te tri minute provesti u istoj razini s djetetovim očima, grliti ga i pitati što se sve dogodilo dok niste bili zajedno.

Naravno, pravilo od tri minute ne znači da s djetetom trebate provesti samo tri minute dnevno. Ono znači da morate provesti tri minute s djetetom odmah nakon što ste se ponovo sreli.

Nataliya dalje navodi da će vam dijete u prvih nekoliko minuta nakon što se vidite ispričati sve informacije kojih se mogu sjetiti.

Mališani koji nemaju priliku ispričati roditeljima sve sitnice, neće pričati ni o važnim stvarima s kojima će se susretati u životu. Naravno, dijete trebate saslušati do kraja čak i ako vam se čini da priča o nebitnim stvarima.

(klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *