Fudbalski klub Drina Zvornik danas nastavlja takmičenje u prvoj ligi RS. Tim povodom razgovarali smo sa prvim čovjekom Drine, Jelenkom Vasićem. Drina se trenutno nalazi na petom mjestu prve lige RSa i danas gostuje kod poslednjoplasirane ekipe u Šamcu.

Jelenko Vasić predsjednik FK Drina Zvornik najavljuje bolje dane u klubu
Jelenko Vasić

Pripreme su gotove, koliko je rukovodstvo kluba zadovoljno urađenim?
Pripreme su završene i možemo biti zadovoljni učinjenim s obzirom na uslove u kojima radimo. Hronični problem Drine oduvjek je pomoćni teren i uslovi u kojima se trenira, posebno u vrijeme zimskih priprema kada su tereni vlažni i zaleđeni. Uprkos navedenom fudbaleri su sa puno discipline pristupili radu. Fokus smo dali na veći broj utakmica sa namjerom da svi igrači dobiju šansu da pokažu svoje mogućnosti, a posebno je to važno jer u ekipi imamo zaista veliki broj mladih fudbalera koji su naša budućnost.

Ambicije kluba pred nastavak prvenstva?
Očekivanja kluba su u svakom slučaju realna i očekujemo da se plasiramo u ligu za prvaka. Primarni cilj igranja utakmica plejofa biće da pokušamo što više uigrati mladu ekipu za narednu sezonu. Trenutno nismo opterećeni plasmanom u Premijer ligu BIH jer je evidentno da Borac Banja Luka ima prednost i Banja Luka kao grad, ali i zbog istorije i uslova koje ovaj klub ima, zaslužuje da ima premijerligaša. Ukoliko nam se prilika ukaže mi ćemo je svakako iskoristiti.

Drina je ove sezone više nego ranijih skoncentrisana na domaće igrače, a rezultat nije izostao je li to zaokret u politici vođenja kluba?

Nismo puno energije trošili na pojačanja jer smo zadržali osovinu ekipe i najbitnije igrače iz jesenjeg dijela ali smo u svakom slučaju doveli nekoliko fudbalera . Tu pre svega mislimo na Stojanovića za koga mislimo da će biti pravo otkrovenje sezone, a takodje u klub je stigao i golman Andjelkovic kao i Mladi Krstić iz Radnika Bijeljina.

Kad su u pitanju mladi fudbaleri naše opredjeljenje je da lagano podmlađujemo ekipu i mislimo da imamo mladu i za budućnost perspektivnu ekipu, a tu svakako prednjače nasi mladi fudbaleri ponikli u Drini pre svega Dragutinović pred kojim je svijetla budućnost ukoliko nastavi sa ozbiljnim radom. Naravno, tu su i Jašarevic i Damjanović, golman Petrovic ali i već ali i već ranije priključeni prvom timu Kostić, Majlović i novajlije koji su mladi i perspektivni…

Jelenko Vasić predsjednik FK Drina Zvornik najavljuje bolje dane u klubu
Adut FK Drina generacija 1999.g. FOTO: Iz vremena dok su Drinini kadeti harali kadetskom premijer ligom

Za povratak rustvo najboljih pored mladih i perspektivnih fudbalera  neophodno je i iskustvo u ekipi a tu su Ćulum, Vasić R, Mazić, Rašević kao i kapiten Kikić i ostali iskusni fudbaleri koji su ostvarili značajan broj premijerligaskih utakmica.

Jelenko Vasić predsjednik FK Drina Zvornik najavljuje bolje dane u klubu
Svetinja

Kada ljubitelji fudbala u Zvorniku mogu ponovo očekivati Drinu u društvu najboljih i borbu za Evropu?
Da bi se Drina podigla na jedan veći rekao bih zaslužen nivo, potrebno je da se u rješavanje određenih problema uključi mnogo više lokalna zajednica jer je Drina klub u kojem trenira zaista veliki broj zvorničke djece, preko 150 mladih fudbalera. Nažalost veliki broj pojedinaca u Zvorniku ne radi za dobrobit Drine, već mnogi čine da Drini urade loše, rade protiv i Drine i fudbala, a opet ostvarujući svoj lični interes. Drina zahvaljujući lošem odnosu pojedinaca iz sportskog života nema nikakve benefite u fudbalskim organizacijama, savezima jer pojedinci koji su tamo u ime Drine i Zvornika prakticno ne čine ništa u interesu Drine i mladih koji pokušavaju da se ostvare kroz fudbal.

Hoćete reći da za nešto više treba veći angažman sportskih radnika i navijača?

Naravno, moram istaći da vecina ljudi u Zvorniku voli fudbal, ali isto tako vole da gledaju na TV-u ili u kladionicama. Takav je odnos i privrednih subjekata gdje postoji određena minimalna pomoć par zaljubljenika u Drinu ili  koji prepoznaju teret djelovanja i rada, ali je sve to nedovoljno za iole normalne uslove rada. Želim da napomenem da u Zvorniku funkcionise veći broj lokalnih nižerazrednih klubova i da pojedini privredni subjekti i privatni i državni, odnosno pojedinci koji sa njima upravljaju, sve raspoložive resurse namjenjene razvoju sporta koriste za te klubove, tako da je Drina prepuštena samoj sebi.

Jelenko Vasić predsjednik FK Drina Zvornik najavljuje bolje dane u klubu
Zvornicki hram fudbala mora biti posjeceniji

Uz sve navedeno nadamo se da će se svijest u Zvorniku promjeniti i da će stadion Drine biti mjesto gdje će naši građani dolaziti da provedu lijepo poslijepodnesa svojom djecom uz pobjede Drine.

Ovim smo završili razgovor za naš portal.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *