Predstava "Lilika" ponovo u Domu omladine 21.martaNakon odličnih kritika poslije premijerne izvedbe predstave “Lilika”, svi ljubitelji dobre glume i pozorišne umjetnosti, a koji su propustili prvo prikazivanje, imat će ponovo priliku istu pogledati u Domu omladine Zvornik 21.marta od 20 časova. Ulaznice se mogu kupiti u Domu omladine od 13.marta po cijeni od 4 KM.

Glavnu ulogu u ovoj predstavi igra naša sugrađanka glumica Katarina Mališević, a izvedbu ovog komada pripremila je postava Pozorišta mladih Zvornik. Predstavu “Lilika” režira Zvorničanin Saša Ikanović po zanimanju diplomirani glumac koji iza sebe ima nekoliko uspješnih projekata iz režiranja pozorišnih komada za koje je dobio dosta pozitivnih kritika od velikog broja kulturnih radnika u regiji.

Predstava “Lilika” rađena je po tekstu Dragoslava Mihailovića i bavi se temom nasilja u porodici i iz dečije perspektive problematizuje odnos roditelj-dijete u fragilnom dobu odrastanja.

Kroz lik desetogodišnje devojčice Milice Sandić biće prikazano njeno otuđenje i zatvaranje u sebe usled nedostatka ljubavi svojih roditelja i koje se javlja kao posledica njihovih stalnih svadja i maltretiranja.

Ova predstava je tajno svjedočanstvo koje približava strahove i razočaranja diječije duše i očekivanja nekog ljepšeg svijeta.

Dom omladine Zvornik i portal Zvornicki.ba vas nagrađuju sa dvije ulaznice, odnosno dva učesnika u nagradnoj igri osvojit će po jednu ulaznicu.

Da bi ste uzeli učešće u nagradnoj igri dovoljno je da na zvaničnoj facebook stranici portala Zvornicki.ba ovaj post lajkujete i podijeliti na svoj zid sa opcijom javno (like+shere+public).

Izvalčenje sretnih dobitnika biće u narednim danima korištenjem aplikacije random.org-

Predstava "Lilika" ponovo u Domu omladine 21.marta

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *