AUTOSERVIS “MAHMUTOVIĆ” – KVALITET BEZ PREMCA

Autoservis Mahmutović 1

Porodica Mahmutović, ima dugu tradiciju poslovanja u raznim djelatnostima, poslije uspostave mira i početka vraćanja u svoje domove i povrata privatne imovine, Mahmutović su se uključili u sve te procese. Od toga vremena do danas, pokrenuli su nekoliko poslova, od kojih je posljednji, ali i najznačajniji, otvaranje autoservisa u mjestu Đile kod Karakaja.

Autoservis “Mahmutović” počeo je sa radom u 2015. godini, i za nepune dvije godine, stekao status veoma kvalitetnog i uspješnog servisa, gdje već sada imaju zakazane narudžbe i po nekoliko dana unaprijed.

Kroz svoje školovanje  u Zvorniku ova dva mladića su se cijelo vrijeme isticali u genraciji, pa su tako osvojene brojne medalje i priznanja iz oblasti mehanike po raznim takmičenjima.

Pored dvojice pomenute braća imaju još jednog mlađeg koji nije u poslovima automehanike. Zanimljivo je istaći da su ovi vrijedni momci, koji služe za primjer drugima odrasli bez majke koja je poginula u Srebrenici 1993.godine kada je njihov najmaladji brat imao svega nekoliko mjeseca, a njih dvojica nisu imali ni 7 godina.
Sve to je braću Mahmtuović ucinilo crvšćim i odlucnijim u njihovom životu, a koji su kao što se može vidjeti izrasli u primjerene momke sklone biznisu i usavršavanju u automehanici.

autoservis Mahmutović 2

Dakle, u radionici rade dva veoma mlada, ali već iskusna i kvalitetna majstora, braća Rešad i Ramo Mahmutović, koji svakog svog klijenta odmah sa velikim osmijehom i pažnjom dočekuju na ulaznim vratima. Pored popravke, zamjene dijelova na vašim ljubimcima, uvijek su spremni da vam upute i bezbroj savjeta, da odgovore na postavljena pitanja, a često i po potrebi (ukoliko ste se pokvarili na putu) izađu i na teren da priteknu u pomoć kada  je to najpotrebnije.

Znali su me buditi u iza ponoći, gdje sam prelazio i po 20 km, kako bi osposobio nečije auto i dovezao do radionice, kroz osmijeh govori nam Rešad Mahmutović.

autoservis Mahmutović 3

Bitno je napomenuti da oni trenutno rade u iznajmljenom prostoru, za koji izdvajaju pozamašnu sumu novca. Zbog toga, nedaleko od trenutnog servisa, uskoro pripremaju i otvaranje vlastite radionice, odnosno objekta kojeg su podigli na svojoj zemljišto će uveliko olakšati poslovanje.

Prema riječima Rame Mahmutovića; U ponedjeljak ako Bog da, (15. maja)  iz elektrodistribucije dolaze da nam priključe struju, i čim to bude gotovo, u najkraćem roku, vjerovatno do vikenda naredne sedmice, odmah se selimo u naš, ali baš naš, novi objekat, koji je urađen po najnovijim standardima i sa najsavremenijom opremom. Potvrdio je Ramo.

Autoservis Mahmutović - 4

Za svečano otvaranje sve je spremno. Na otvaranje pozvat ćemo naše drage prijatelje, redovne mušterije i mnoge druge, gdje ćemo ih počastiti i zahvaliti za sve ove godine podrške i ukazanog povjeranja, samo još zbog ovog priključka električne energije, ne možemo tačno da odredimo datum, ali biće to uskoro – riječi su Hamdije, oca braće Mahmutović. Hamdija je nadaleko poznati automehaničar koji je i prije rata bio u poslovima koje danas vode njegovi sinovi.

autoservis Mahmutović 5

U objektu autoservisa “Mahmutović”  izdvajamo samo dio ponude:
  • – kompletnu mehaniku
  • – dijagnostiku Vašeg vozila
  • – remont motora i menjača
  • – zamjenu ulja i filtera
  • – provjeru tečnosti ( antifriz, koč. tečnost, ulje u menjaču)
  • – čišćenje dizni, klapne i AGR ventila
  • – veliki servis ( zamjena svih kaiševa, španera i vodene pumpe)
  • -i mnoge, mnoge druge poslove…

Kontak telefoni:
066 – 788 – 548

065 – 958 – 788

Rade servis za sve vrste automobila!

Radno vrijeme servisa je svakim danom, osim nedjelje, od 07:00  do 20:00h.

Našim čitaocima prenosimo i podatak, da svi članovi naše redakcije svoje četverotočkaše upravo održavaju u ovom servisu, i pozivamo sve Vas da dođete i uvjerite se u kvalitet, profesionalnosti i ljudskost  zaposlenih u ovom servisu.

 

(Zvornički.ba)a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *