Predstoji pravi sportski vikend u Zvorniku
Mladi as koji dolazi

Ovaj vikend će u potpunosti biti ispunjen sportskim dešavanjima i za svakog ljubitelja kolektivnih sportova će se naći ponešto. Rukometaši će igratigostujuću utakmicu i nećemo biti prilici ih posmatrati u Zvorniku ovog vikenda.

U subotu starta završnica prve fudbalske lige RS i borba za ulazak u premijer ligu BiH. Još malo nedostaje da Borac iz Banja Luke i formalno potvrdi titulu ove sezone i ulazak u viši rang. Ovo je odlična prilika da klubovi poput Drine iskoriste jače utakmice za sticanje iskustva mlađim fudbalerima čime će se pripremiti za sledeću sezonu i Klub učiniti bogatijim.

U nedjelju cijeli dan sportska dešavanja ujutru od deset sati startaju kadeti fudbalskog kluba Drina u borbi protiv vršnjaka iz Janje i nastavljaju trku za prvo mjesto u prvoj  omladinskoj ligi grupa Sjever. Ljubitelji fudbala imaju priliku u ovoj utakmici gledati Srđana Damjanovića koji u prvenstvu postiže u prosjeku skoro dva gola po utakmici, a do sada je to skor od 29 golova. Poslije njih slijedi utakmica juniora i prilika da se revanširaju vršnjacima iz Janje za nedavni poraz koji ih je udaljio od borbe za vrh tabele. Prisutni će imati priliku posmatrati i najboljeg strijelca juniorske lige Mirzu Jašarevića koji je sa 14 golova ove sezone ubjedljivo prvi na listi strijelaca omladinske lige BiH – Sjever.

Nažalost prema poslednjim informacijama utakmice fudbalskih omladinaca su odgođene, blagovremeno ćemo obavjestiti o novom terminumjestu.

Onda slijedi košarka, prvo juniori i premijer liga BiH. KK Basket Zvornik igra protiv KK Borac Banja Luka, obje ekipe su u prva četiri kola pretrpejele po jedan poraz i još uvijek su u trci za vrh tabele. Od 15:30 starta okršaj ove dvije ekipe u RSC Zvornik.

Predstoji pravi sportski vikend u Zvorniku
Goran Ikonić – simbol zvorničke košarke

U 18 sati starta i najvažnija utakmica ovog vikenda, OKK Princip počinje razigravanje za ulazak u prvu ligu RS, a protivnik je tim Igmana iz I.Sarajeva. Svi pokazatelji ukazuju da je naš tim favorit u ovom meču i potrebna im je naša podrška kako bi napravili iskorak ka povratku zvorničke košarke na mjesto koje joj i pripada.

Svi ljubitelji košarke i fudbala mogu pronaći trenutke za relaksaciju i uživanje, a košarkašima je potrebna podrška kako bi ostali u vrhu i vratili je u grad na Drini na mjesto koje zasigurno zaslužuje.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *