Preminuo 55-godišnjak iz Zvornika koji je bio pozitivan na korona virus, prije 20 dana upućen na UKC Banja Luka

Prema nezvaničnim informacijama radi se o preminulom 55-godišnjaku iz zvorničkog naselja Ulice koji je prije dvadeset dana iz zvorničke bolnice hitno prebačen na UKC Banja Luka zbog oboljenja uzrokovanog korona virusom. Preminuli je bio među omiljenijim komšijama jer se dugo godina bavio taksiranjem u Zvorniku. Prije nekoliko godina preživjeo je i emboliju pluća, nažalost infekciju i oboljenje koje izaziva korona vrius nije uspio, iako se dugo borio sa opakom bolešću izazvanu infekcijom kovid-19 virus. Iz Gradskog štaba u Zvorniku potvrdili su da je još jedan preminuli Zvorničanin bio pozitivan na korona virus i saopštili:

Jedan muškarac srednje životne dobi iz Zvornika kod koga je potvrđeno prisustvo novog virusa korona preminuo je u prethodna 24 časa, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Novozaraženih Zvorničana je 14. Aktivno je 65 slučajeva.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice je sedam pacijenata, tri iz Zvornika, dva iz Šekovića i po jedan iz Bratunca i Vlasenice. Jedan bolesnik je sa teškom kliničkom slikom. Većina je uz ostale i na terapiji kiseonikom.

U kućnoj izolaciji je 279 lica, a ova mjera je istekla za 1.057 osoba.

Budite odgovorni, zaštite sebe i druge. Izbjegavajte bilo koju vrstu okupljanja i proslava i dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici, navedeno je u današnjem saopštenju iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pročitaj i ovo...
Loading...