Preminuo 83-godišnji pacijent pozitivan na korona virus koji se liječio na kovid odjeljenju zvorničke bolnice, još dva nova slučaje infekcije

Na području grada Zvornika broj zaraženih lica virusom korona u posljednja 24 časa povećan je za dva, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. U prethodna dva mjeseca zabilježeno je ukupno 286 pozitivnih Zvorničana, a od toga je oporavljenih 129. Aktivno je 88 slučajeva. Za 27 lica čekaju se rezultati. 

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice prethodnog dana preminuo je jedan osamdesettrogodišnji pacijent iz Osmaka koji je pored COVID-19 imao i nekoliko hroničnih bolesti. U ovom odjeljenju trenutno je smješteno devet pacijenata iz Zvornika i po jedan iz Bratunca i Šekovića. Tešku kliničku sliku ima jedan, a ostali su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja. Većina su pored osnovne i na terapiji kiseonikom.

U kućnoj izolaciji je 370 osoba, a ova mjera završena je za 887 lica.

Budite odgovorni, zaštite sebe i druge. Izbjegavajte bilo koju vrstu okupljanja i slavlja i dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici, navedeno je u saopštenju iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pročitaj i ovo...
Loading...