Osoba iz Skelana, kod koje je testiranjem potvrđen virus korona, a koja je kao osiguranik Srbije prebačena u Beograd, preminula je, saopšteno je na Štabu za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica.

Preminuo pacijent zaražen korona virusom iz Srebrenice

Na štabu je konstatovano da se mjere prevencije i zaštite ne sprovode u potpunosti na teritoriji ove opštine, mjesne zajednice Skelani nakon kontrola nadležnih inspekcija.

Kako je rečeno, najviše nepoštovanja mjera zabilježeno je kod prodvaca koji ne nose masku i rukavice kao i kupci koji bez adekvatne zaštite ulaze u prodavnice i poljoprivrednu apoteku, a evidentno je da ni građani ove mjesne zajednice ne koriste zaštitu koja je propisana kao obevezna.

Opština Srebrenica za Skelane ranije je poslala 1.000 maski, 300 pari rukavica, sredstva za dezinfekciju i lijekove, a biće dostavljeno još zaštitnog materijala.

Pod stručnim nadzorom u kućnoj izolaciji je 5 osoba, najviše vozača koji obavljaju poslove prevoza roba.

Produžene su sve mjere Republičkog štaba za vanredne situacije do 11. maja, a neke od njih su relaksirane, kao što su mjere koje se odnose na lica starija od 65 godina i druge.

(Izvor: esrebrenica.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *