Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica G.S. (1976) iz Zvornika, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Četrdesetjednogodišnji Zvorničanin dobio je krivičnu prijavu jer je svoje naoružanje, municiju i eksploziv krio u pomoćnom objektu vikendice na Drinjači pedesetjednogodišnjeg Zvorničanina.

Četrdesetjednoogodišnjem Zvorničaninu oduzete dvije puške i još nelegalnog oružja
FOTO: SRNA

Prema pristiglom dopisu iz Policijske uprave Zvornik navedeno je sljedeće:

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Nakon što su policijski službenici Policijske uprave Zvornik, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, 12.10.2017. godine, u mjestu Drinjača, grad Zvornik, pronašli veću količinu naoružanja (puška M-48, 412 komada municije kalibra 7,9 mm, 273 komada municije kalibra
7,62 mm i određenu količinu minsko-eksplozivnih sredstava), nastavljen je dalji rad na identifikovanju izvršioca ovog krivičnog djela.
Operativnim radom na terenu, te preduzimanjem niza operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici su identifikovali lice G.S. za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

(Zvornicki.ba)