Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala Ć.D. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Prijava protiv Ćamila Durakovića zbog zloupotrebe položaja, kampanja za lokalne izbore uveliko počela

Prema policijskom saopštenju, osumnjičeno lice se tereti da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika opštine Srebrenica, kao investitora, izvršilo plaćanje po većem broju faktura ispostavljenih od strane izvođača radova o zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica, iako je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju navedenih poslova, čime je u ime opštine Srebrenica, izvršilo plaćanje iznosa od oko 70.441,50 КM, koji nije bio ugovoren.

– Takođe, navedeno lice se sumnjiči da je u istom svojstvu, u ime opštine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, sa istim izvođačem radova zaključilo veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari, u ukupnom iznosu od oko 25.000,00 КM, za koje je izvršilo plaćanje po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prema svemu navedenom očigledno je da se radi o Ćamilu Durakoviću koji je vršio funkciju načelnika Srebrenice u periodu 2012-2016.godina.

O svemu ovome dan ranije oglasio se i Ćamil Duraković navodeći da se radi o montiranom procesu. Iz svega viđenog ovih dana očigledno je da će se lokalni izbori planirani za oktobar ove godine održati bez obzira na pandemiju izazvanu korona virusom.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *