Povodom obilježavanja dana grada Zvornika juče je upriličen i prijem za “vukovce” srednih skola grada Zvornika. Gradska uprava obezbjedila je prigodne nagrade za 22 vukovca koji dolaze sa teritorija grada.

Prijem i stipendije za zvorničke vukovce povodom Dana Zvornika

Učenici koji su kroz cijelo svoje školovanje imali zaključene samo petice, dobili su po 200 konvertibilnih maraka dok je za učenike generacije srednjoskolskog centra Zvornik i tehnickog centra Karakaj izdvojeno po 300 maraka.
Nagrade je uručio gradonačelnik Zoran Stevanovnić koji je ovim povodom za medije izjavio:
U ovim svečanim momentima želim da vam se zahvalim na trudu i želji za učenjem i podizanjem nivoa svojih znanja. Želim da vam kažem da mi to vidimo i poštujemo i da vam poželim sve najbolje u vašem daljem obrazovanju. Uvijek radite na svom usavršavanju i, kao što to govorim svim generacijama, nikada, ma gdje da vas put odvede, ne zaboravite ko ste i odakle ste. Gdje god da pođete ne zaboravite svoj grad, uvijek mu se okrećite i afirmišite ga kad god budete imali priliku za to – poručio je gradonačelnik vukovcima.

On je rekao i da srednjoškolci u čijim knjižicama su upisane samo petice, zahvaljujući svom uspjehu, automatski imaju pravo na stipendiju iz gradskog budžeta u iznosu od 1.000 KM, što je još jedan način da im se njihov grad zahvali.

Učenik generacijeTŠC Karakaj, Dragana Mitrović je medijima izjavila da se osjeća zadovoljna uspjehom koji je postigla.

Prijem i stipendije za zvorničke vukovce povodom Dana Zvornika
Učenik generacije TŠC Karakaj Dragana Mitrović

Nastavit ću na elektrotehničkom fakultetu i ostati u ovoj oblasti obrazovanja koju volim. Nadam se da će do završetka mojih studija doći do boljih uslova u Zvorniku, kako bih se mogla vratiti u svoj grad i započeti karijeru.
Bogdan Radović je učenik generacije SŠC Petar Kočić u Zvorniku. Istakao je da se isplatio trud i rad koji je ulagao jer je dosta puta ostajao kući da uči dok su drugi izlazili i lumpovali. Nastavlja školovanje u Češkoj zahvaljujući stipendiji vlade ove države koju je zaslužio uspjesima na raznim takmičenjima iz fizike i matematike.

Prijem i stipendije za zvorničke vukovce povodom Dana Zvornika

Vukovci osnovnih škola će imati prijem od strane gradske uprave i prvog čovjeka grada Zvornika kroz nekoliko sedmica kada se završi proces zaključivanja u osnovnim školama.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *