Radnici “Elektro Bijeljine” često su izloženi pretnjama, ucjenama i fizičkim napadima, o kojima javnost malo zna .

Prijetnje i napadi na radnike “Elektro Bijeljine” u Zvorniku
Napadnuti Vidaković

Takav slučaj, nedavno je evidentiran u Radnoj jedinici Zvornik, gdje je zbog otkrivanja krađe električne energije radniku Milanu Vidakoviću i njegovom sinu oštećemo vozilo, a pritom je ovaj kontrolor izložen i prijetnjama.

“Taj nemili događaj se desio 29. aprila oko 5.30 časova, kada su u mojoj garaži oštećena dva putnička vozila. Na mom vozilu su isječene sve četiri gume i razbijena šoferšajbna , a na sinovljevom autu izbušene su dvije zadnje gume “, rekao je Vidaković. On napominje da je odmah o svemu obavijestio Policijsku upravu Zvornik, koji su izašli na lice mjesta, te obavili uviđaj.

Međutim, dodaje Vidaković, u toku tog dana dobio je i pretnju putem telefona , u kojoj mu je rečeno da će biti ubijen i on i njegov sin. Odmah sam ponovo obavjestio Policijsku upravu Zvornik dodaje Vidaković .

On smatra da se sve ovo dogodilo iz osvete, jer je kao kontrolor otkrio dosta slučajeva krađe električne energije. Vidaković nam je rekao da su njemu i prošle i ove godine, kupci kod kojih je otkrivena krađa električne enrgije nudili i novac kako ne bih prijavio krađu. Ja sam to odbio. Ja sam savjestan radnik Elektro Bijeljine i mene ne može kupiti niko ni za kakave pare, naglasio je Vidaković.
Iz “Elektro-Bijeljine” navode da, nažalost, slučaj kontrolora Milana Vidakovića nije izolovan. “Najdrastičniji primjer je prijetnja automatskim oružjem radnicima Anđiću i Đokiću u Loparama u januaru mesecu, takođe, prilikom otkrivanja neovlaštenje potrošnje, rekao je portparol Elektro Bijeljine Slobodan Đalamić.

Prijetnje i napadi na radnike “Elektro Bijeljine” u Zvorniku
Oštećena vozila

Prijetnje Milanu Vidakoviću, iz poslovnice u Kozluku i uništavanje njegove imovine, kao i prijetnje drugim kontrolorima, neće se negativno odraziti na njihov rad, jer ti pošteni ljudi su svjesni odgovornosti prema poslu i nastaviće savesno da zarađuju svoj hleb”, ističe Đalamić.
On je rekao da je prošle godine u Radnoj jedinici Elektrodistribucije Zvornik otkriveno 17 slučajeva krađe struje, dok je u prva četiri mjeseca ove godine otkriveno 22 slučajeva . “ To dovoljno govori o tome da su naši radnici na terenu shvatili značaj borbe protiv krađe električne energije i samim tim i ovaj napad na našeg radnika Milana Vidakovića vjerovatno treba da zaplaši naše radnike od strane ne savjesnih potrošača ističe portparol Elektro Bijeljine Slobodan Đalamić.

(radiosovit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *