Priključimo se izgradnji Mesdžida Burnice
Ovako će izgledati Mesdžid za koji mjeseec

Mesdžid u Burnicama je novi grandiozni projekt humanitarne organizacije EMMAUS koja djeluje širom Podrinja na poboljšanju uslova za život svih stanovnika ove regije. Trenutno se u džematu Pobuđe, a koji priprada Medžlisu islamske zajednice Bratunac, gradi višenamjenski multifunkcionalni objekat, koji će pored funkcije mesdžida biti i omladinski centar u kojem će se vršiti svakodnevne edukativno rekreativne aktivnosti . Završetak radova planiran je za mjesec august 2017. godine.

Priključimo se izgradnji Mesdžida Burnice
Akcija izljevanja temelja

Ova humanitarna organizacija je preuzela odgovornost izgradnje objekta, uređenje vanjskih i unutarnjih zidova, keramičke i elektro radove. Mještani Burnica i okolnih naselja do sada su dali svoje priloge za izgradnju objekta i ovim putem pozivaju sve one koji žele da daju svoje priloge za uređenje i opremanje objekta mogu to i dalje činiti, jer prema predviđenim planovima uređenje prilaznog platoa, ograđivanje, odvod kanalizacije, dovod vode, unutarnje opremanje objekta, inventar i sl.nije predviđeno donacijom već će biti obaveza mještana i džemata.

Priključimo se izgradnji Mesdžida Burnice
Svi oni koji to žele učiniti u budućnosti mogu se obratiti građevinskom odboru ili džematskom odboru tj.Mersudinu Majstoroviću (061 361 782), a za više detalja o učešću u ovom hajr dijelu mogu saznati i putem web stranice bratunačkog medžlisa IZ www.mizbratunac.com

Za portal Zvornicki.ba govori nam predsjednik gradjevinskog odbora izgradnje Mesdžida Mersudin ef.Majstorović:
Nama ostane malo toga da uradimo, a dobit ćemo višenamjenski objekat koji će imati 3 etaže i biće više nego mjesto na kom se treba okupljati omladina, djeca, ali i oni malo stariji.Takvog objekta nema u ovoj okolini i pored toga što će biti naš novi centar, predstavljat će i novi potencijal za turizam. Izgradnja je u toku i velik broj mladih ljudi je do sada dao doprinos svojim fizičkim radom i prisustvom na akcijama izljevanja ploče, čišćenja i kada god je trebalo. Presretan sam zbog svega ovog što se dešava u našem mjestu.

Priključimo se izgradnji Mesdžida Burnice
Trenutni izgled objekta u izgradnji u Brunicama

zvornicki.ba

pobudje2 Priključimo se izgradnji Mesdžida Burnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *