Princip pregazio Ugljevik i napravio korak ka ulasku u viši rang
Tri poena u posljednjoj sekundi prvog poluvremena

Sinoć je u velikoj dvorani sportskog centra Zvornik, košarkaški klub “Princip” pregazio ekipu iz Ugljevika i napravio još jedan korak ka ulasku u viši rang. Konačni razultat na kraju iznosio je 104:48 u korist domaće ekipe.

OKK “Princip” trenutno okuplja najbolje košarkaše iz Zvornika i sigurno korača ka ulasku u viši rang, ova ekipa je dosta perspektivna i u svom sastavu nema nijednog igrača starijeg od 25 godina. Poslije ove utakmice ostale je još tri susreta do završetka prvenstva, nakon čega se igra razigravanje sa drugim pobjednicima regionalnih liga za ulazak u prvu ligu RS. Sinoćnja utakmica je obilovala sa mnogo atraktivnih poteza, akcija, trojki sa parkinga. Oni koji nisu posjetili utakmicu, puno su propustili.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je kapiten Slavko savanović koji je ubacio 21poen. Od ostalih domaćih košarkaša istakli su se Ognjen Matić sa 18poena, Uroš Jović sa 15 poena, Stefan Obradović sa 13 poena i Jovo Nikolić 12p . Tok utakmice po četvrtinama 32:09 , 18:15,23:14, 31:10.  na kraju 104 :48.

Princip pregazio Ugljevik i napravio korak ka ulasku u viši rangPoslije utakmice kratku izjavu za Zvornicki.ba dao je i trener domaćih Vladan Erić: Teško je komentarisati utakmicu koju dobijete sa ovoliko razlike. Po rezultatu sve je štimalo, ali ipak bilo je malih nedostataka. Čestitam mojim momcima koji su odigrali vrhunsku odbranu i borili se za svaku loptu kao da je utakmica za biti ili ne biti, iako smo cijelo vrijeme vodili sa duplom razlikom poena. U nastavku očekujemo mirnu završnicu, igramo dvije utakmice portiv gradskih rivala, a zatim gostujemo Modriči i tme sa završava takmičenje u prvenstvu druge lige Centar. Ukoliko se ne desi ništa nepredviđeno trebali bi poslije toga krenuti u pripremanje za razigravanje. Očekujemo i nadamo se i punoj dvorani kada krene mini liga za doigravanje jer će nam ta podrška najviše trebati. Kvalitet i timsku igrau imamo.

Važno je napomenuti da je domaća ekipa sinoć nastupala bez dva igrača, ali da se to nije puno primjetilo.

Utakmice je prisustvovalo nešto manje od stotinu gledalaca.

Princip pregazio Ugljevik i napravio korak ka ulasku u viši rang

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *