Pripadnici islamske vjeroispovijesti danas slave Bajram, tradicionalni Bajramski prijem i ove godine u organizaciji zvorničkog Medžlisa (FOTO+VIDEO)

Bajram-namaz na području MIZ Zvornik jutros se klanjao na 39 mjesta. Vrijeme klanjanja bajram-namaza bilo je u 06:49, a vjernici sa područja općine Sapna i Grada Zvornika okupili su se ovog jutra na 39 različitih mjesta kako bi zajedno dočekali Bajram.

Ramaznski Bajram jedan je od dva praznika muslimana, ovaj Bajram se dočekuje i slavi nakon završetka svetog mjeseca Ramazana u kojem muslimani poste tokom dana dok traje ovaj mjesec.

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zvornik prvi dan Ramazanskog bajrama već tradiocionalno rezervisan je i za Bajramski prijem i druženje.
Na ovogodišnjem Bajramskom prijemu prisustvovali su imami Medžlisa, predsjednici džematskih odbora, aktivisti, prijatelji, te osobe iz javnog, kulturnog i političkog života.

Među prisutnima bili su i gradonačelnik Grada Zvornik Bojan Ivanović, kao i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović.

Kako je to danas izgledalo na prijemu možete pogledati na fotografijama klikom OVDJE i video prilogu televizije Podrinje Janja u nastavku:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *