Portal Zvornički ba pokrenuo je serijal pod nazivom „Razgovor sa Zvorničanima koji su obilježili Zvornik“, serijal je  nastavljen sa profesorm Radosavom Rade Perićem.

Rade Perić jedan je od najistaknutijih radnika u prosvjeti na području Zvornika. Smatra se za jednog od naijstaknutjih radnika u obrazovnom sistemu grada Zvornika i rijetki su Zvorničani koji nisu čuli i ne znaju za rad profesora Rade Perića. Profesionalna karijera trajala je više od 40 godina, a karijera Rade Perića je upravo sve ono što sanjaju studenti razredne i predmetne nastave na početku svog školovanja.

O životnom putu profesora Perića koji nije bio nimalo lagodan tokom djetinjstva i skoro cijelog školovanja saznajte iz intervjua u nastavku.  Pored svih prepreka u životu, Rade Perić se ostvario kako profesionalno u pedagoškoj karijeri, tako isto i u privatnom životu.

Temeljitim radom, upornošću i talentom profesor Perić je izrastao među najvažnije pedagoge u isotriji obrazovnog sistema Zvornika kojeg je sa svojim kolegama gradio godinama kako bi bio rame uz rame sa velikim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *