Promovisan roman „Nasljeđe” autora Željka Nestorovića

U zvorničkom Domu omladine promovisana je knjiga Željka Nestorovića „Nasljeđe“, čiji je izdavač „As oglas“ izdavaštvo. Autor je istakao da se radi o djelu koje nas vraća daleko u prošlost i prati život potomaka glavnog junaka do današnjih dana.

Promovisan roman „Nasljeđe” autora Željka Nestorovića

„Nasljeđe“ slika život jednog viteza sa sjevera koji je došao u gardu cara Dušana i tu ostao da živi stvorivši porodicu. Roman prati njegove potomke sve do današnjih dana”, rekao je Nestorović i dodao da je roman zasnovan na brojnim istorijskim činjenicama koje su povjerljive, a koje daju istorijski pečat djelu.

Roman se bavi i pitanjima ko smo i odakle smo, te se ispostavi da nismo ono što smo očekivali ili ono što smo mislili da jesmo, ističe Nestorović, kome je pisanje, kao i posao fudbalskog trenera, kako sam kaže, odmor od svakodnevnih obaveza i stresa.

Inspiraciju za pisanje uvijek nalazim u životu. Pisanje i fudbal su mi odmor od stresa. U ovom romanu sam našao i potrebu da odužim dug prema svojim precima koji su imali hrabrosti da prežive teška vremena srednjeg vijeka i kasnije, naveo je Nestorović.

O knjizi su govorili autor i recenzenti, a program su upotpunili mladi izvođači Emilija Rikanović i Aleksandar Maksimović kao i pjesnici iz Loznice.

(Osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...