Promovisana knjiga “Ptice iz pogleda” i nagrađeni najvjerniji čitaoci u Narodnoj biblioteci
Vrijedni posjetioci

U okviru kulturne manifestacije “Vrijeme je za čitanje”, u zvorničkoj Narodnoj biblioteci je, promovisana knjiga pjesama “Ptice iz pogleda”, autorke Gordane Milošević iz Vlasenice.
Ona je do sada objavila pet knjiga i svaka je po nečemu posebna. Knjiga “Ptice iz pogleda” razlikuje se od prethodne četiri zato što se u njoj “nalaze pjesme koje su protkane našom vjerom sa puno ljubavi”, rekla je autorka. “Ovo je duhovna poezija koja je napisana onim što me uvijek ispunjava i što se u njoj govori o ljubavi”, rekla je Miloševićeva i dodala da je centralna tema ljubav prema voljenima, prema djeci i ljubav prema otadžbini, jer je jedna pjesma posvećena Republici Srpskoj. “Prva knjiga ‘Zagrljeni prsti’ prevedena je na Brajevo pismo, pjesme druge knjige ‘Raskopčaj ljubav’ nalaze se na trajnom čuvanju na Stentford Univerzitetu u Kaliforniji, pjesme iz treće knjige ‘Drhtaj zore’ objavljene su u Kanadi, četvrta knjiga ‘Ukradena iz sna’ dobila je nagrade za najbolje ljubavne pjesme, a vidjećemo šta će da se desi sa ovom knjigom”, rekla je Miloševićeva. Gordana Milošević je pupoljak ozbiljnog srpskog pjesništva i ima boje da oboji riječi u svakoj pjesmi,riječi su recenzenta Nedeljka Babića.

Promovisana knjiga “Ptice iz pogleda” i nagrađeni najvjerniji čitaoci u Narodnoj biblioteci
Podrinjska spisateljica

Dodao je da su “Ptice iz pogleda” isključivo u flori ljubavne jednine koja duplo miriše na ljubav dok podnosi tektonski udar tišine. Direktor Narodne biblioteke Nega Stjepanović istakla je da je ovo veče posvećeno knjizi, promociji čitanja, najvjernijim čitaocima, dok je cijela godina, u kojoj je Narodna biblioteka obilježila 70 godina rada i postojanja, bila u znaku knjige, korisnika, čitanja, pismenosti i njegovanja srpskog jezika i ćirilice. Ona je istakla da je u okviru manifestacije “Vrijeme je za čitanje” pripremljena izložba knjiga koje će čitaoci moži da koriste u narednom periodu i za predstojeće praznike i dodala da se prilikom nabavke knjiga vodi računa o željama i potrebama čitalaca kako bi mogli da imaju svaku knjigu koju požele da pročitaju. Sinoć su uručeni prigodni pokloni za 5 najredovnijih čitalaca. Najvjerniji i najredovniji čitaoci u 2016 godini su: Una Kapetanović, Ivanka Kandic, Valentina Stojanovic, Marija Stepanović i Željka Kozomara. Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović rekla je da je ovo tradicionalna manifestacija, koja se održava krajem godine.

(radioosvit.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *