Proteklog vikenda sedam vozača lišeno slobode zbog alkoholaProteklog videnda sedam vozača je lišeno slobode, te zadržano do istrežnjenja ili oporavka, tokom vikenda zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,00 g/kg, kaže se u današnjem saopštenju za javnost Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Centar javne bezbjednosti Zvornik je od 10.02. do 12.02.2017. godine, sproveo regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača.

U ovoj akciji, na području Centra javne bezbjednosti Zvornik kontrolisano je 427 učesnika u saobraćaju, od čega je 284 učesnika sankcionisano zbog počinjenih prekršaja.

Ukupno je evidentirano 90 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, 27 prekršaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 167 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,00 g/kg, a u skladu sa članom 170. stav 4. Zakona o prekršajima Republike Srpske, sedam vozača je lišeno slobode te zadržano do istrežnjenja ili oporavka.

Proteklog vikenda sedam vozača lišeno slobode zbog alkohola
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima vezanim za kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača, a sve sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz CJB Zvornik.

(osvit)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *