Na osnovu rezultata izvršenih procjena kapaciteta za upravljanje lokalnim razvojem u 11 partnerskih jedinica lokalne samouprave grad Zvornik ima najbolji sistem za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini, saopšteno je iz Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH.

united-nations-development-programme-undp-vector-logo-900x500

Prva nagrada u formi granta u iznosu od 75.000 dolara (USA) biće realizovana kroz jedan od projekata koji se predložen u Strategiji razvoja 2018-2027.

Grad Zvornik se u Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) kojeg u Bosni i Hercegovini realizuje Razvojni program UN BiH (UNDP) u saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC) uključio 2017. godine, kada je započeta izrada Strategije integrisanog razvoja grada Zvornik za period 2018-2027

U okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja svake godine se vrši procjena kapaciteta jedinica lokalne samouprave i nagrađajuju se najbolji za svoj rad. Nagrada se dodjeljuje u formi finansijske podrške projektima iz strategije planiranih za 2020. godinu, a grad se obavezuje da će obezbijediti sufinansiranje u iznosu od minimalno 50% ukupnih troškova realizacije.
(Gradzvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *