U kompaniji „Alumina“ je krajem prošlog mjeseca, 29. i 30. aprila, obavljen remote audit (provjera na daljinu), redovni nadzor za produženje sertifikata ISO 9001:2015 i za Energetiku ISO 14001:2015. Prema riječime Tanje Janković, predstavnika uprave za kvalitet, ovo je prvi audit koji je zbog novonastale situacije usljed virusa korona, obavljen video konferencijom sa sertifikacionom kućom „Quality Austria“.
Alumina-2

– Tokom ova dva dana, bili smo tri do četiri sata na video vezi kako bi se dokumentovala primjena navedenih standarda u fabrici. Prije početka audita je dostavljen plan provjere, tako da smo koleginica Aleksandra Кovačević i ja pribavili većinu potrebnih dokumenata – kaže Janković, dodajući da se radilo između 120 do 150 strana različitih dokumenata iz svih sektora pri čemu je određeni broj dokumenata proslijeđen, a drugi dio samo pokazan na monitoru.

Izvještaj sertifikacione kuće „Quality Austria“ sa primjedbama i preporukama očekuje se u narednih desetak dana, a kako navodi Janković, nakon toga u fabrici će se raditi na otklanjanju primjedbi, te otpočeti sa pripremama za resertifikaciju, koja će biti početkom naredne godine.

– Кad su u pitanju naši kupci, veoma je bitno da je „Alumina“ sertifikovana, štaviše za neke kupce to je i uslov, kako bi mogli da ih snabdijevamo našim proizvodima – naglašava Tanja Janković, dodajući da je samo u toku prošle godine osam kupaca izvršilo audit „Alumine“ vezano za implementirane  standarde u fabrici i kako kaže svi su dostavili svoje izvještaje na kojima se radilo po nekoliko mjeseci kako bi se otklonile njihove primjedbe.

Inače, ove godine bile su najave za dva audita od strane kupaca, međutim, zbog aktuelne situacije sa virisom korona,  provjere su odložene do daljnjeg.

(Izvor: Fejsbuk stranica „Alumine“)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *