Prvi nastup Lapsus benda sa novim pjevačom bit će u Kalesiji: Izašla nova pjesma, u pripremi novi projekti (VIDEO)

Novi vokal Lapsus benda je Armin Bašić. Nakon promjene u ekipi, Lapsus bend nastavio je sa novim projektima. Prije nekoliko dana izašla je pjesma Još čekam da se javiš. Prema riječima Mahira Osmanovića planirali su izbaciti 5 novih pjesama, od kojih je 3 napisao Bane Opačić.

Lapsus Band sarađuje sa vrhunskim autorima, kompozitorima i aranžerima. Na našim pjesama će se naći mnoga poznata imena u svijetu muzike. Prvu pjesmu smo evo već objavili , dok će ostale da budu prikazane u narednom periodu. Planirano je do kraja mjeseca juna. Potrudit ćemo se da to ispoštujemo. Samo mogu reći da smo spremili mnogo dobrih projekata i ispunit ćemo ono sto šmo obećali.“kazao je Mahir za portal NEON Televizije.

Lapsus Bend nastupit će u kulturno-zabanom programu povodom obilježavanja Dana općine Kalesija.

Igrom slučaja prvi nastup u novoj postavi bit će upravo u našem rodnom gradu za Dan općine 23. maja. Naravno to nam mnogo znači, posebno je zadovoljstvo svirati u svom kraju.” dodaje Mahir

Podsjećanja radi, Lapsus bend je nastao u Kalesiji krajem 2013. godine. Grupu su činili Muamer Bošnjaković, Mumin Korajac, Mahir Osmanović i Eldar Pilavdžić. Najprije su nastupali kao cover bend. Primijetio ih je Dženan Lončarević, koji ih je pozvao da nastupaju na njegovom koncertu. Nakon toga njihova karijera kreće uzlaznom putanjom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *