Prvi poraz na svom terenu doživjela je ekipa juniora KK Zvornik-Basketa u okviru prvenstva Bosne i Hercegovine za ovaj uzrast. Bolji tim danas je bila gostujuća ekipa Sarajevskih sparsa koja je slavila rezultatom 90:57. Ovaj sarajevski klub trenutno slovi za najveći rasadnik košarkaša u BiH.

Sparsi1
Prvi poraz juniora Zvornik-Basketa na domaćem terenu

Prevelik respekt prema protivniku kao da je svezao ruke domaćoj ekipi pa je malo toga štimalo u današnjoj igri zvorničkih momaka. To su vješto iskoristili gosti iz Sarajeva koji su zvorničkoj publici pokazali zašto su uz Igokeu glavni favorit za osvajanje ovogodišnje titule.
U prvoj četvrtini obije ekipe su bile ujednačene i krajnji rezultat prvog perioda iznosio je 12:17 u korist gostiju. Do kraja poluvremena gosti su nastavili istim tempom, a domaći tim je stao šut za tri poena i ušli su u  niz pogreški te se nisu riješavale situacije dva na jedan, tri na jedan ili četiri na prema dva.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 25:40 u korist gostiju. Poslije poluvremena gosti su nastavili istim tempom riješavajući svoje napade rutinski. Zvornički juniori nisu se uspjeli do kraja utakmice vratiti u meč, a je na kraju tim Sparsi sarajevo zasluženo slavo sa 33 poena razlike rezultatom 90:57

Trenera Zvornik-Basketa Dejan Gajić je za portal kratko prokomentarisao utakmicu  i očekivanja u nastavku šampionata:
Energija je bila dobra, ali to nije dovoljno ako se ne realizuju ziceri do kojih se dođe borbenošću ispod koševa. Čestitke gostima na zasluženoj pobjedi. Mi se već okrećemo nedijelji i utakmici sa OKK Sloboda koju igramo u nedelju u Tuzli, pa ćemo i poslije toga vidjeti šta i kako dalje.Prvi poraz juniora Zvornik-Basketa na domaćem terenu
Boljem protivniku uvjek treba iskreno čestitati

Ovo je treći poraz košarkaša Zvornik-Basketa u prvenstvu, zanimljivo je da su svi porazi zabilježeni od  favorita u prvenstvu te je nedjeljna utakmica u Tuzli jedna od prelomnica u trci za finalni turnir  4 rve ekipe prvenstva.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *