Prvi puta u istoriji Zvornika u ovom gradu biće otvoreno glasačko mjesto u odusustvu za državljane Srbije koji žive u Zvorniku i okolnim opštinama. Informaciju o glasačkom mjestu u odsustvu za državljane Srbije potvrdio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović na današnjoj press konferenciji za medije u maloj sali Gradske uprave.

glasanje zb

Gradonačelnik se na današnjoj konferenciji zahvalio Republici Srbiji za pomoć koju je pružila tokom pandemije Republici Srpskoj, kao i za druge vidove pomoći, među kojima su finansiranje projekata rekonstrukcije Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Doma zdravlja i Bolnice u našem gradu.

On je izjavio da će u Zvorniku biti otvoreno biračko mjesto za glasanje u odsustvu za izbore u Srbiji i pozvao građane koji imaju dvojno državljanstvo i ličnu kartu u Srbiji da iskoriste to svoje pravo.

„Pokažimo da nas Drina razdvaja kao države, ali ne i kao narod. I sa jedne i sa druge obale ima i Srba i Bošnjaka i svih onih koji žive na ovim prostorima i zato obavimo svoju dužnost.“

– Svi oni koji se do 1. juna prijave u ambasadi Srbije u Sarajevu ili dostave prijavu putem aktivista će moći da glasaju u odsustvu 21. juna u Zvorniku. Oni koji se ne prijave moći se da glasaju na ranijim biračkim mjestima u Srbiji kao i prethodnih godina – istakao je Stevanović. Stevanović je pozvao građane da iskoriste svoje pravo glasa:

 

Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *