Graja, sjaj u očima i veliki osmjeh na licima krasili su lica mališana članova KK Zvornik basket, koji su se okupili, poslije dva mjeseca,  na prvom treningu.  Zatekli smo ih na zagrijavanju na otvorenom prostoru, tačnije na platou ispred OŠ “ Sveti Sava”.

Prvi treninzi mališana iz KK "Zvornik Basket"

Na Facebook stranici KK Zvornik basket  obavjestili su prije prvog okupljanja  svoje članove da na trening  trebaju doći u sportskoj opremi, noseći zaštitnu masku preko usta i nosa, a koju će te na početku treninga odložiti na adekvatno mjesto. Savjetovano je da svi koji imaju ponesu svoju loptu, kao i flašicu sa vodom. Tokom treninga  će se držati fizička distanca u odnosu na ostale učesnike treninga od 1-2 metra, o čemu će voditi računa treneri. Savjet je mladim košarkašima i da ponesu dezinfekciono sredstvo za ruke, koje ćete po potrebi koristiti tokom treninga, a obavezno poslije treninga.

KK Zvornik basket u tekstu

Posebno je skrenuta pažnja mališanima da  tokom treninga izbjegavaju dodirivanje lica, a posebno usta, nosa i očiju. Po dolasku kući, potrebno je odložiti sportsku opremu na pranje, i obavezno dezinfikovati  opremu, kao i flašicu sa vodom ukoliko istu nosite i na slijedeći trening, stoji u naznakama KK Zvornik basket koje su objavljene na Facebook-u.

Podsjećamo da su od juče dozvoljene  aktivnosti sportskih organizacija i sportista koje obuhvataju trenažni proces u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog časa.  Oni su dužni da preduzmu sve mjera propisane u Uputstvu ”Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja bolesti COVlD-19 na radnom mjestu, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije. Od juče mogu da rade  dječije igraonice.

(Radio Osivt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *