Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lice D.O. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Pucali iz poluautomatske puške, potom prijetili policiji aktiviranjem bombe, krivične prijave za tri lica

FOTO: Arhiv-Ilustracija

Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 11.05.2020. godine, prijavljeno je da je u mjestu Gornji Potočari, opština Srebrenica, nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Srebrenica su u mjestu Gornji Potočari, ispred porodočine kuće koja je vlasništvo D.O. (1977) iz Srebrenice, zatekli lice Ž.G. (1997) iz Bratunca, koje se sumnjiči da je pucalo iz poluautomatske puške.

Tom prilikom, zajedno sa licem Ž.G. se nalazilo i lice D.O. (1996) koje je u ruci držalo eksplozivnu napravu prijeteći da će je aktivirati. Nakon što su policijski službenici uspjeli odgovoriti D.O. od namjere da aktivira eksplozivnu napravu, isti se udaljio sa lica mjesta ali je brzom reakcijom policijskih službenika pronađen i lišen slobode. Policijski službenici su uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku, određenu količinu municije i ručnu bombu.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica D.O. (1977) slijedi podnošenje izvještaja za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, protiv lica Ž.G. (1997) slijedi podnošenje izvještaja za krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ a protiv lica D.O. (1996) slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, navedeno je u pristiglom saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *