Jedna od rijetkih opština koja je preduzela dodatne mjere zaštite i prevencije od virusa korona je opština Bratunac.

dezinfekicija-vozila-bratunac03-620x400

Nizom mjera u zaštiti građana od virusa korona Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bratunac odlučio je da nivo zaštitite podigne na veći nivo i pojača kontrolu i nadzor lica koja dolaze u ovu opštinu.

Postavljeni su punktovi za kontrolu osoba koja ulaze u ovu opštinu u Polomu i Konjević Polju gdje se obavlja dezinfekcija vozila, dok se teretna vozila iz Drinjače usmjeravaju na Konjević Polje.

Na ovom punktu vrši se evidencija teretnih i dostavnih vozila kao i obavezna dezinfekcija za sva vozila, a cilj je da se zaštiti lokalno stanovništvo.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović kaže da je obaveza svih vozila da se dezinfikuju na punktu u Konjević Polju gdje se još vrši i kontrola osoba koje ulaze u ovu opštinu.

Mlađenović je ranije rekao da će policija iz Bratunca i Srebrenice zajednički kontrolisati prilaze ovim opštinama i punktovima koji su postavljeni.

„Na tim punktovima biće predstavnici opštine koji će voditi evidenciju o ulasku svih lica, kao i lica koja su zadužena za dezinfekciju vozila. Posebno će se kontrolisati lica koja dolaze iz iz mjesta življenja sa drugih područja, a porijeklom su iz Bratunca, jer moramo znati da li su pod nadzorom“, pojasnio je ranije Mlađenović.

Pored ove mjere, a shodno republičkom štabu, opštine Bratunac i Srebrenica sve naredbe i odluke sprovode u cilju zaštite i prevnecije, a građani su takođe pokazali razumjevanje prema situaciji i shodno tome se i ponašaju.

„Želim da se zahvalim svim građanima naše opštine koji su, i pored teške situacije, ispoštovali sve mjere koje su preduzete. Pokazalo se da samo zajednički možemo riješiti ovaj problem, koji će biti prisutan, možda i još tridesetak dana. Najveća je radost kada znamo da naš trud nije uzaludan i da na području Bratunca nema zaraženih virusom korona. Ako budemo sarađivali u narednom periodu i poštovali sve mjere zaštite, možemo iz ove krize izaći sa najboljim rezultatima“, poručio je Mlađenović.
(ESrebrenica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *