Grupa aktivista od desetak mladih ljudi u Križevićima juče je se samoinicijativno organizovala kako bi se izvršila rasjeka rastinja pored lokalnog puta, kao i nasipanje udarnih rupa koje se nalaze cijelom dužinom lokalnog puta Orahovac – Parlog.

Radna akcija uređivanja puta u Križevićima

Pokretači ove akcije bili su Hako Jašarević koji je želio vlastitim sredstvima finansirati kupovinu kamena, Dževad Huseinović i Mirnes Memišević. Poslije posjete gradskoj upravi i pojašnjenja problema koje imaju oni koji koriste putni pravac Orahovac – Parlog, gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanovnić je odobrio od strane gradske uprave dva kamiona kamena za posipanje udarnih rupa .

Čuvši o kakvoj akciji je riječ, direktor Zvornikputeva Jelenko Vasić podržao je odmah aktivnost darivanjem još jednog kamiona kamena za vrijedne aktiviste od firme Zvornikputeva. Iako je Hako Jašarević bio spreman da finansira kupovinu potrebnih kamiona kamena, ovaj puta nijebilo potrebe za istim jer je ponekad potrebno samo pokrenuti inicijativu.

Radna akcija uređivanja puta u Križevićima

Akciju je  na terenu predvodio Dževad Huseinović, prema njegovim riječima  mještani su se na ovu akciju odlučili jer više nisu mogli čekati, a ni dopustiti rastinju i korovu da pada na sam put i dodatno otežava usporeno kretanje ovim pravcem koji je od ranije poprilično oštećen. Kao što vidite ima nas desetak ovdje koji nismo mogli više gledati i čekati da se ponovo aktivira putar na ovom putnom pravcu. Nekoliko godina unazad imamo putara na raspolaganju, ali koji počne sa radom tek krajem ljeta, a do tada dosta nas svoje automobile ošteti odnosno ogrebe granama koje pod plodom, vjetrom i kišom često završe na putu. Rekao je Huseinović koji je svoj traktor dao na raspolaganje za današnju akciju i sam uzeo aktivno ucešće u radovima nasipanja i rasjeke.

Radna akcija uređivanja puta u Križevićima

Desetak vrijednih mještana ovu akciju danas je sprovelo na putnom pravcu koji je dužine skoro 4 kilometra. Među njima je bio i dvadesetogodišnji Semir Smajlović iz mjesta Motovo u MZ Križevići.

Drago mi je da sam doprinio da malo uredimo ovaj naš put koji nas spaja sa ostatkom svijeta. Zahvalio bih se svima koji su pomogli da ovo uradimo pa smo tako nasuli kamen po udarnim rupama, kao i našem Dželetu koji nam je ustupio traktor da sve ovo danas lakše odradimo. Bilo je jako teško i naporno po današnjoj vrućini kresati granje i korov pored puta, te nasipat kamen, ali je veliko zadovoljstvo kada se na kraju pogledaju rezultati današnjeg rada.

Radna akcija uređivanja puta u Križevićima
Mjesna zajednica Križevići je jedna od najnaseljenijih na teritoriju grada Zvornik. Dosta infrastrukturalnih problema imaju mještani ove mjesne zajednice, najviše zahvaljujući podijeljenosti izabranih predstavnika koji su sami birani od strane mještana cijele MZ Križevići.

Radna akcija uređivanja puta u Križevićima

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *