Nakon održane Skupštine FK Drina Zvornik i imenovanja radne grupe koja će u narednom periodu voditi klub u svim takmičenjima, vidljivi su i prvi rezultati rada.

"Radna grupa" radi punom parom u FK Drini

Svi fudbaleri su dobili ugovore za predstojeću sezonu, imenovan je Veljko Cvijetinović za šefa stručnog štaba, jedan dio dugovanja je isplaćen, pripreme omladinskih selekcija i redovan trenažni proces započo je danas. Sve ukazuje da se radi punom parom kako bi se u sezonu ušlo koliko toliko spremno.

Kadeti i juniori su obavezni prisustvovati treninzima svakog jutra od devet sati. Imenovani su treneri svih selkcija, a novi vršilac dužnosti sportskog direktora je fudbalska legenda kluba Aco Kostić.

Svi dječaci koji su do sada trenirali u drugim klubovima, a željeli bi zaigrati u omladinskom prvenstvu kadeta i juniora u nešto jačem rangu koji organizuje Fudbalski savez BiH, imaju otvorena vrata FK Drina Zvornik.
Drina se okreće vlastitoj školi i proizvodnji fudbalera. Dugogodišnji treneri omladinskih selekcija dobili su priliku da budu skoro na samom čelu kluba, pa je logično da će fokus biti okrenut mladim fudbalerima.

Svi koji žele trenirati i pkušati biti fudbaleri imaju otvorena vrata jer okosnicu tima Drine ove sezone činit će juniori ovog kluba i fudbaleri proizašli iz škole Drine.

U subotu je odigrana i prijatelljska utakmica sa Ljubovijom. Rezultat na kraju je glasio 0:0. Drina je bila bolji tim i već se naziru konture respektabilnog tima. Odbrana ja jaka, vezni rad funkcioniše, a špicevi se čekaju da prorade.

Važno je napomenuti da je Drina propustila iskoristiti jedanaesterac u toku susreta.

Svi dječaci koji vole fudbal imaju preporuku od sportskog direktora Drine Ace Kostića:
Kopačke, opremu i pravac gradski stadion, svakog jutra od 9 sati. Iskoristite priliku, Drina i postoji zbog mladih ovog grada i regije.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *