U Tehničkom školskom centru u Karakaju u toku su radovi na utopljavanju zgrade za šta je iz budžeta Grada Zvornika izdvojeno 23.400 KM.

Radovi na utpoljavanju TŠC-a gotovi do polovine juna, Grad Zvornik za utopljavanje izdvojio 23.400 KM

Radi se izolacija i fasada na sjevernoj i zapadnoj strani zgrade ćime će spoljašnjost objekta biti kompletno renovirana, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović koji je naglasio da će se na ovaj način ostvariti značajne energetske uštede i biće stvoreni mnogo bolji uslovi za pohađanje nastave učenika i za rad zaposlenih.

Direktor škole Goran Grujić podsjetio je da je izolaciona fasada na južnoj i istočnoj strani urađene 2018. godine kroz zajednički projekat Grada Zvornika i UNDP-a u vrijednosti od 70.000 KM. U ovoj srednjoškolskoj ustanovi tada je zamijenjen i preostali dio vanjske stolarije. Iz budžeta Grada u prošloj godini izdvojeno je 20.000 KM za asfaltiranje parkinga kod ove škole.

„Zahvaljujemo se gradonačelniku i Gradskoj upravi jer nam kontinuirano pružaju podršku u realizaciji svih projekata koji doprinose da škola bude ljepša i da se uslovi u njoj stalno podižu na viši nivo.“

Od 2014. godine u Tehnički školski centar uz podršku Gradske uprave Zvornik, UNDP-a i Kabineta predsjednika Republike Srpske uloženo je više od 400.000 KM.

Radovi na utopljavanju zgrade trebalo da budu završeni do polovine juna.

U školskoj 2019/20 godini ovu školu pohađa 631 učenik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *