Ramazanska akcija: Pomozi.ba podijelit će 500 tona hrane u BiH

Iz Sarajeva je krenuo jutros konvoj od 25 kamiona sa oko 500 tona hrane sa kojim je otvarena “Ramazanska akcija“ koku implementira Organizacija Pomozi.ba. Akciju može podržati svaki građanin pozivom na telefonski broj 17022. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve domaće operatere.

Kako su pojasnili iz Pomozi.ba, u sklopu akcije „Ramazan 2024“ planiramo podijeliti 1.000 tona hrane za socijalno ugrožene građane, te stanovnike Gaze i Sirije, a svakog dana tokom ovog mjeseca pravit će se i stotine iftara za korisnike projekta „Obrok za sve“.

“Prvi dio pomoći –25 kamiona sa 500 tona hrane – krenuo je jutros iz Sarajeva prema svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a u kamionima se nalazi gotovo 6.000 prehrambenih paketa kojima Pomozi.ba nastoji olakšati i uljepšati ramazan ljudima lošijeg materijalnog stanja”- kazali su iz organizacije.

Paketi su iz Sarajeva otišli do Donjeg i Gornjeg Vakufa, Viteza, Travnika, Turbeta, Kneževa (Skender-Vakufa), Kotor-Varoši, Bugojna, Bihaća, Maglaja, Zenice, Banjaluke, Bosanskog Grahova, Livna, Zavidovića, Tuzle, Tešnja, Čelića, Visokog, Brčkog, Gruda, Sapne, Mostara, Konjica, Jablanice. Brojna partnerska udruženja i javne kuhinje podijelit će hranu ljudima koji žive u vrlo teškim uslovima i na rubu siromaštva iz tih gradova i okolnih mjesta.

Pored 500 tona hrane za građane, plan je da se tokom ramazana pošalje i dodatnih 500 tona hrane u Gazu, Siriju i Tursku.

“Svi koji žele podržati ramazansku akciju, pozivom na telefonski broj 17022 (dostupan svim bh. operaterima) mogu donirati 2 KM. Novčane donacije mogu se izvršiti putem web stranice wwwPOMOZIBAorg, PayPala i bankovnih računa Udruženja, sa naznakom „Ramazan 2024“. Ukoliko neko želi posebno donirati iftar u svrhu donacije treba naznačiti “Iftar 2024”. Cijena iftara ove godine iznosi 10 KM”- pojasnilo su iz Pomozi.ba.

(Balans)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *