Policijska uprava Zvornik je u vremenskom periodu od 18.07. do 31.07.2017. godine koristila savremeni radarski uređaj za mjerenje prekoračenja brzine, na području koje se nalazi u operativnoj nadležnosti PU Zvornik.

Ramer za 15 dana evidentirao skoro hiljadu prekoračenja brzine
Najskuplji fotograf privremeno napustio Zvornik

Za vrijeme korištenja navedenog uređaja na našem području, evidentiran je 991 prekršaj prekoračenja brzine kretanja. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran savremenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.
U odnosu na prethodni period “rada” radara ramer evidenetno je smanjenje broja prekršaja prekoračenja što pokazuje da su i vozači savjesniji kada znaju da je na putevima ovaj radarski uređaj. U osnosu na prošlu godinu za isti period broj evidentiranih prekoracenja brzine smanjen je skoro za polovinu.

S obzirom da slijedi period kada su povoljni vremenski uslovi koji omogućavaju razvijanje većih brzina, a kako je neprilagođena i nepropisna brzina jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda, apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu da nastavi sa aktivnostima kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, s obzirom da je turistička sezona u toku pa je samim tim i veća frekventnost saobraćaja. Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise, rečeno je iz PU Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *