Razbojništvo i mogućnost zatvora za tri Sokolčanina zbog 350 KMU toku vikenda evidentiran je slučaj razbojništva na području koje pokriva policijska uprava Zvornik. Razbojništvo se dogodilo u mjestu Raševo, a sudionici dolaze iz Sokoca kod Sarajeva. Da slučaj bude bizarniji materijalna šteta zbog koje je izvršeno krivično djelo razbojništva nije viša od 350 KM, a za ovo djelo slijede oštre sankcije bez obzira na visinu materijalne štete.

U nastavku prenosimo pristiglo Saopštenje PU Zvornik:

Policijskoj stanici Zvornik, 23.04.2017. godine, prijavljeno je da su prethodnog dana, lica sa inicijalima M.N., D.K. i D.K svi iz Sokoca, pozvali oštećenog i lice M.T. da se nađu u Zvorniku, nakon čega su se putničkim automobilom odvezli u mjesto Raševo, opština Milići, gdje je M.N. uz prijetnju oružjem (nožem), od oštećenog tražio da mu preda mobilni telefon, nakon čega mu je zadao više udaraca po glavi i tijelu, te je tako izvršio krivično djelo „Razbojništvo“. O događaju je obavješten dežurni tužilac.
Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Na licu mjesta izvršen je uviđaj a materijalna šteta pričinjena krivičnim djelom iznosi oko 350,00 KM. U toku je rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Navedeno je u pristiglom saopštenju iz PU Zvornik.
Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *