Realizovana akcija “Verona” na području Zvornika i to po naredbi Suda BiH

Pripadnici MUP RS, predali su Tužilaštvu BiH osumnjičenog M.I.  iz Zvornika. Navedeni osumnjičeni je pod istragom u predmetu kodnog naziva “Verona” i osumnjičen je da je, organizovao kriminalnu grupu i zajedno sa drugim osobama, učestvovao u nezakonitom pribavljanju ličnih dokumenata Bosne i Hercegovine, pripadnicima struktura organizovanog kriminala iz BiH i regiona.

Prema prikupljenim podacima, osumnjičeni i sa njim povezane osobe, na nezakonite načine i na osnovu krivotvorenih dokumenata vršili su pribavljanje važećih CIPS dokumenata, na druge identitete, kojima su omogućavali počiniteljima krivičnih djela, da se skrivaju od potjernica i potraga policijskih i pravosudnih agencija Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Prilikom pretresa izvršenih po naredbi Suda BiH, kod osumnjičenog su pronađeni različiti dokumenti, obrasci i pečati različitih ustanova i institucija, za koje se pretpostavlja da su korišteni za izvršenje krivičnih djela, piše Avaz.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće oduku o pokretanju prijedloga za mjeru pritvora, kao i narednim istražnim radnjama i aktivnostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *