Stevanović: Želim sa Servetom u elitni rang švajcarskog fudbala.

Reprezentativni vezista iz Zvornika zadovoljan uslovima u švajcarskom Servetu
Reprezentatvini vezista i najbolji igrač Premijer lige BiH za prošlu sezonu Miroslav Stevanović potpisao je trogodišnji ugovor sa ekipom švajcarskog drugoligaša Serveta i već se priključio novom timu koji trenira Meho Kodro.

Na predstavljanju je bivši igrač Drine, Borca, Vojvodine, Sevilje, Elčea, Alaveša, Đera, i Željezničara zadužio dres sa brojem devet, a prvi trening mu je trajao duže od uobičajenog.

Ekipa je ranije počela pripreme i stručni štab je jednostavno htijeo da provjeri nivo moje fizičke spreme kao i još nekih igrača koji su tek stigli u klub, pa smo radili gotovo tri sata. U toku pauze sam samostalno radio i izdržao sam te napore bez većih problema.
Ono što mi je posebno drago je da neću imati puno problema u komunikaciji sa drugim igračima i da ću se veoma brzo uklopiti, jer pored trenera Kodre tu su još Mirsad Hasanović koji je iz BiH, ali je već dugo vremena u Švajcarskoj, kao i Dalibor Stevanović koji ima pasoš Slovenije.

Ono što me iznenadilo je da dosta igrača priča španski jezik i sa njima se na taj način sporazumijevam. Uslovi za rad i treniranje su fantastični i sigurno sam napravio pravi potez dolaskom u Servet – rekao je Stavnović.

Bez obzira na nekoliko ponuda koje su stigle na njegovu adresu Stevanović se odlučio za člana švajcarske Chalenge lige (drugi rang u državi).

Kroz istoriju Servet je jedan od najuspješnijih klubova u Švajcarskoj, iako u poslednje vreme ne igra u eliti, ali upravo ambicije za povratkom u Super ligu su bile presudne da potpišem ugovor sa njima. Imamo kvalitetnu ekipu koja će morati puno truda i znoja da uloži ukoliko želi da ostvari plasman u elitu. U prvom kolu je ekipa odigrala 2:2 protiv Kjasa, a najveći konkurenti su Šafhauzen, Ksamaks i Arau. Debi za Servet bih trebao imati u nedelju na gostovanju Vaduzu i nadam se uspjehu, a sigurno je da ću pružiti svoj makimum u ovom trenutku – istakao je
Stevanović.

Činjenica da je Meho Kodro šef stručnog štaba Serveta je imala dosta uticaja da se Stevanović odluči za taj klub.

Novog šefa stručnog štaba sam lično upoznao na meču reprezentacij BiH i Grčke. Znam da je svojevremeno bio fantastičan igrač, pa očekujem dobru saradnju. Sigurno je da će mi biti puno lakše raditi sa trenerom koji priča istim jezikom kao i ja i verujem da će mi svojim savetima pomoći da još više fudbalski napredujem –zaključio je Stevanović.
Miroslav Stevanović svoju karijeru započeo je u Drini Zvornik u kojoj je prošao skoro sve omladinske selekcije i zaslužio poziv za mladu reprezentaciju BiH.

(Zurnal- Rade Jokić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *