Ribar uhvatio dunavsku neman

Nevjerovatan ribolovački uspjeh ostvario je Slaviša Jakovljević kada je juče ujutru na Jugovu kod Smedereva upecao soma teškog 85 kilograma i dugačkog 2,4 metra, a fotografija ovog ribolovca koji leži pored ulova, znatno većeg od njega samog, postala je hit na internetu.

Ribar uhvatio dunavsku neman
Slaviša ima običaj da kaže da se nikad ne zna šta može da se ulovi kada se baci mreža, te je zanimljivo da je i upravo ovu dunavsku neman uhvatio njom, prenosi Blic.

Inače, Slaviša je iskusan alas, radi sa mrežama, bubnjevima, strukovima, te nam je objasnio i da je ovolika riba stravičan predator, koji jede mnogo ribe i zbog toga se ne vraća u vodu, osim kada je u lovostaju. Uostalom, ovaj primjerak najverovatnije više i nije reproduktivan.

Ribar uhvatio dunavsku neman

Zanimljivo je i da nije prvi put da ovaj alas iz Smedereva koji ribari od 1994. godine, može da se pohvali izvanrednim ulovom 2007. godine ulovio je soma od 56 kilograma, a godinu dana ranije i jednog od 65.

Ipak, ovakav trofej ima i svoju cijenu, te se Slaviša već bacio na popravku mreže kojom je iz Dunava izvukao preteškog soma.

(Semberske.com)

Pročitaj i ovo...
Loading...