Danas je otvaranje rukometnog prvenstva u šampionatu RS-a. Rukometni klub Drina Zvornik gostuje na vrućem terenu kod neugodnog protivnika Lokomotive iz Brčkog.

Rukometaši Drine danas otvareaju prvenstvu na gostovanju u Brčkom
Prvi tim RK Drine

Rukometaši Drine u ovu sezonu ulaze sa dosta podmlađenom ekipom  i nekolicinom iskusnijih rukometaša koji su poslednju deceniju u samom vrhu rukometa RS-a i samo je nedostatak novca uzrok neigranja premijer lige BiH za zvorničke rukometaše.

Na golu Drine u Brčkom stajat će iskusni Mladen Stanarčević nekadašnji sportista godine Zvronika o utakmici protiv Lokomotive je izjavio:

Početak je sezone očekuje se nikad neizvjesnije prvenstvo, mi idemo da igramo muški i jak rukomet i vjerujemo da će rezultat sam po sebi doći- rekao je Stanračević.

Kapiten tima Vidaković Sredo je o gostovanju u Brčkom rekao:Rukometaši Drine danas otvareaju prvenstvu na gostovanju u Brčkom
Stanarčević i Vidaković

Drina je prethodnih godina punila dvorane na gostujućim terenima i svi su željeli da pobjede Drinu što nije bilo nimalo lagan zadatak, šta više, nekima i nemoguć jer su dosta puta ostajali samo na željama.

Dosta smo pomladili ekipu, napravili i jedan rez u timu. Publika i grad moraju podržati ove mlade momke. Mi iskusniji u timu smo tu da im pomognemo, obećavam borbu u predstojećem susretu.

Ovim putem našu publiku i Zvorničane pozivam da dođu u  subotu od19 h, u veliku dvoranu Zvornika i 7. oktobra podrže naše mlade momke i otvaranje sezone na domaćem terenu. Istakao je Vidaković.

RK Drina spada među najtrofejnije sportske klubove Zvornika u kolektivnom sportu i ove godine ima ambicije za sami vrh tabele prvenstva u RS-u. Drina će na gostovanju u Brčkom biti oslabljena za neigranja najboljeg strijelca u prošlom prvenstvu Dušana Novokmeta.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *