Poslije teške utakmice i pobjede protiv Slobode, juniori Zvornik-Basketa otputovli su odmah po završetku u Trebinje gdje su odigrali zaostalu utakmicu prvenstva protiv ekipe Leotara.

Pobjednicki selfi iz Trebinja
Pobjednicki selfi iz Trebinja

Kako je i očekivano juniori su upisali novu pobjedu na svoj konto i sada opušteno ulaze u utakmicu sezone koja ih očekuje u utorak u Zenici protiv domaćeg tima Čelika.

Krajnji rezultat utkmice Leotar-Zvornik 58:69 i sedma pobjeda na kontu zvorničkog tima.

Utakmica je od početka bila otvorena i fer, gostujući tim Zvornika je poveo na početku utakmice i cijel meč kontrolisao rezultat u svoju korist.
Zvorničani su u toku utakmice vodili i sa preko 20 poena razlike. Ristić je ponovo bio borben i veoma raspoložen napadački. U napadu su mu se pridružili Divljanovic i Hajdukovic. Sve trojica su upisali dvocifrene poene.

U drugom poluvremenu su priliku dobili košarkaši sa klupe, dugo su držali prednost, ali onda pred kraj susreta koncentracija pada i domaći tim se vraća u igru. Poslije nekoliko vezanih grešaka Leotar se primakao na pet poena zaostatka. Onda je pred sami kraj utakmice Ðorđe Miličević pogodio trojku koja je riješila sve dileme pobjednika.

Juniori Zvornika su već toliko sazreli i stekli iskustva da takrve situacije mogu da iskontrolišu  i meč mirno privedu kraju.
U toku je povratak naših momaka u Zvornik, odakle će već u utorak krenuti put Zenice na direktni duel sa timom Čelika za poziciju 4 koja vodi u Završnicu prvenstva.

Ukoliko ima zainteresiranih i onih koji su u mogućnosti da se ovim hrabrim momcima obezbjedi spavanje u Zenici noć ranije i time omogući bolje preduslove za borbu koja predstoji, zasigurno bi to bio potez godine lokalnog patriotizma.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *