Amar Mustedanagić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, na “južnoj magistrali” u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom “golf 5” u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača. Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Nakon toga je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio.

Subašić je preminuo u tuzlanskoj bolnici od zadobijenih ozljeda .

Nakon 30 dana pritvora, Sud u Tuzli je uvažio žalbu i Mustedanagić je izašao na slobodu. Tako je Sud odbacio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za još dva mjeseca, kazao je advokat Mustedanagića, Bakir Hećimović prenosi portal Crna-Hronika.

mustedanagic-nesreca-1-696x412-1

Mustedanagić je od ranije poznat sudskim organima

– Da, on je pravosnažno osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva. Odležao je taj period u zatvoru, a nesreća se dogodila mjesec nakon njegovog izlaska na slobodu – istakao je Hećimović.

Osumnjičenom je pritvor bio određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Konkurs na UKC Tuzla

Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos UKC Tuzla dana 10. juna 2020. godine objavila je Listu uspješnih kandidata za radno mjesto Medicinska sestra – tehničar – opći smjer, a po konkursu koji je objavljen 19.12.2019. godine. (Javno dostupna preliminarna lista)

Kandidat Amar Mustedanagić nalazi se na šestom mjestu primljenih medicinskih tehničara.

Paradoks ili ne, procjenite sami.

Izvor: crna-hronika.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *