Saobraćajci za jedan dan kaznili 305 učesnika u saobraćaju, a potom obišli djecu u vrtiću
FOTO: Ilustracija

Za jedan dan sankcionisano 305 učesnika u saobraćaju. Centar javne bezbjednosti Zvornik sproveo je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti učesnika u saobraćaju.

U ovoj akciji, za jedan dan, kontrolisano je 468 učesnika u saobraćaju, od čega je 305 učesnika sankcionisano zbog počinjenih prekršaja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Zvornik. Ukupno je evidentirano 78 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, 12 prekršaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 215 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,5 g/kg, tri vozača su lišena slobode te zadržana do istrežnjenja ili oporavka. Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima vezanim za kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača. Cilj akcije je povećanje stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

POSJETA SAOBRAĆAJNE POLICIJE DJECI U VRTIĆU

U sklopu “Dana otvorenih vrata” policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik danas su posjetili Dječiji vrtić „Naša radost“, gdje su sa mališanima razgovarali o saobraćaju.

Naši najmlađi sugrađani bili su otvoreni, možda i previše, pa su otkrili kako su im roditelji prešli na crveno, kako nekada ne gledaju kada prelaze ulicu i slično. Policijski službenici su im objasnili na njima prihvatljiv način, kao se oni moraju ponašati na ulici. Da trebaju da prelaze ulicu samo na obilježenim mjestima, šta znače boje na semaforima, i da uvjek mogu da traže pomoć od policajaca.

Saobraćajci za jedan dan kaznili 305 učesnika u saobraćaju, a potom obišli djecu u vrtiću
Posjeta najmlađima

Portparol Centra javne bezbjednosti Zvornik Miljan Bobar je rekao da im je cilj da se kroz druženje sa najmlađim sugrađanima, na njima prihvatljiv način objasni značaj pravilnog ponašanja u saobraćaju. Direktor vrtića Vukomir Stanković je rekao da je od velikog značaja da djeca što ranije usvoje pravila ponašanja u saobraćaju, pa su tako u današnjem druženju pored dvije najstarije grupe , prisustvovali i mališani iz dvije srednje grupe.

On je izrazio nadu da će djeca usvojiti ono što im je danas predočeno . Stanković je najavio da će mališani dječijeg vrtića 30. marta posjetiti Centar javne bezbjednosti , gdje će se upoznati sa opremom policajaca, što uvjek predstavlja za njih veliki događaj.Edukativna predavanja danas su održana i za učenike viših razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku. Policijski službenici Centra javne bezbjednosti govorili su o opasnostima različitih oblika toksikomanije (droga, alkohol i cigarete).

Ove teme su izabrane jer se učenici svakodnevno susreću sa ovim negativnim društvenim pojavama te izazovima korišćenja istih, rekao je Bobar. On je rekao da je učenicima predičeno da im policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju te da sve negativne društvene pojave prijave na besplatan broj telefona 122.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *